3 gode grunde til at gå til ergoterapi med dit barn

3 gode grunde til at gå til ergoterapi med dit barn

Har du en lille ny der hjemme? Vil du gerne give dit barn den bedste start på livet? De første måneder af et barns liv er nogen af de vigtigste. Det er her at barnet sanser, lærer og undersøger alt omkring sig. Som forældre er det vigtigt at vi påskynder og hjælper vores barn med deres sansemotoriske udvikling, og her kan ergoterapi være et fantastisk redskab. 

Børneergoterapi er en hyggelig, sjov og lærerig aktivitet, hvor I som en familie kan komme tættere på hinanden. Læs med her og få 3 gode grunde til, hvorfor du bør prøve ergoterapi til børn.

1. Ergoterapi udvikler sanserne

Sansemotorisk udvikling er i højsædet i de første år af barnets liv. Her skal den lille gerne mærke både omgivelser og sig selv på så mange måder som muligt. Nogle børn er fra en tidlig alder sansemotorisk udfordret, og dette kan resultere i at barnet bliver særligt lysfølsomt, udadreagerende eller motorisk usikker. 

Ergoterapi for børn arbejder systematisk med barnets motoriske udfordringer, gennem sjove lege, så barnet bliver stimuleret på en positiv måde. Her får I trænet bevægelser, berøring, danset til musik, strukket ud og slappet af. Børneergoterapi er et sikkert rum, hvor barnet trygt kan udforske og styrke sanserne med hjælp fra dygtige og nærværende ergoterapeuter. 

2. Ergoterapi styrker familiesammenholdet

Kvalitetstid med vores børn og alfa og omega for deres udvikling. Der er intet bedre en en hyggelig leg på gulvtæppet eller at putte i sofaen med yndlingsbogen. På samme måde skal ergoterapi også være en hyggelig samværsstund, hvor i som familie kan skabe kvalitetstid. 

Der er plads til både grin, leg og fordybelse til børneergoterapi. Til børneergoterapi har man også mulighed for at deltage i forskellige holdforløb med andre familier, hvor de små kan få lov til at interagere med hinanden. 

3. Du får øvelserne med hjem

Børneergoterapi foregår ikke kun på selve klinikken, det er også noget, som du kan tage med hjem. Til ergoterapi vil du få foretaget en undersøgelse af dit barn, og ud fra denne undersøgelse kan i tale om, hvilke ting, det kunne være godt at arbejde med. 

Sammen med en ergoterapeut kommer du til at lære om sansemotorisk stimuli og, hvordan du fortsat kan stimulere sanserne hjemme i stuen. Du får altså lært en masse gode tips og tricks, så du kan give dit barn den bedste hjælp til sansemotorisk udvikling. 

Share This Post