Dansk urmager er blevet verdenskendt og kan snart fejre 30 års jubilæum

Dansk urmager er blevet verdenskendt og kan snart fejre 30 års jubilæum

Den dansk-prægede virksomhed Skagen Designs har eksisteret i snart 30 år. Ægteparret bag er dansk, og deres drøm og vision om at designe og producere blandt andet armbåndsure i en perfekt balance mellem kvalitet og dansk design har bragt dem hele vejen til tops over hele verden. De danske Skagen ure er nu en kæmpe succes, og i dag kan forbrugere over hele verden glæde sig over at kunne få fingrene i de elegante produkter i de unikke designs.

 

Skagen Designs så dagens lys for første gang i år 1989. Virksomhedens stiftere var ægteparret Henrik Jorst og Charlotte Jorst. De flyttede til USA med en drøm – en drøm om at skabe et fundament for at kunne designe og producere armbåndsure i en smuk forening af kvalitet og dansk design.

 

I år 2019 fylder deres stærke livsværk 30 år, og man må sige, at det har været en rejse, der har varet meget længere end den tur, de tog til USA for mange år siden.

 

Historien bag

Det danske selskab, der har navn efter den nordligt beliggende gamle fiskerby i Jylland, fik det første internationale gennembrud i 1991. Det danske ægtepar Jorst havde designet deres egne ure, som de fik lov at fremvise i New York bare to år efter virksomhedens stiftelse.

 

Allerede året efter begyndte urene at sælge, og det estimeres, at der allerede blev solgt for 800.000 amerikanske dollar i løbet af det første år.

 

Året efter flyttede ægteparret fra New York til Nevada, angiveligt på grund af skattemæssige og personlige årsager, men deres virksomhed blev stadig kun drevet af dem selv uden ansatte.

 

I 1998 optrådte den danske virksomhed på en liste over de 250 hurtigst voksende privatejede virksomheder i USA, hvilket måske hang sammen med, at Bloomingdale’s i New York havde valgt at sælge deres ure i tre år forinden.

 

Siden dengang har historien blot udviklet sig til et større og større forretningseventyr, og i 2012 blev Skagen Designs solgt til Fossil, der betalte over 1 milliard danske kroner for virksomheden.

 

De simple værdier

Selvom Skagen Designs nu er et verdensfirma, der leverer smukke designs af blandt andet ure til hele verden, er det stadig de oprindelige værdier, der præger produkterne.

 

Derfor er Skagen ure stadig præget af de simple look, der udstråler klasse og elegance, samtidig med at de strømlinede designs ikke efterlader noget som helst til tilfældighederne.

 

Med andre ord betyder det, at urene også fortsat vil være designet på en sådan måde i fremtiden, og ifølge virksomhedens hjemmeside vil det også være tilfældet flere år ud i fremtiden.

 

Og den tilgang til design af armbåndsure har måske lige præcis indkapslet den tilgang, der har skabt Jorst-ægteparret så stor succes: At Skagen ure skal kunne bruges i mange år, uden at de går af mode, samtidig med at det rene udtryk simplificerer dit look, hver gang du tager et af urene om håndledet.

Share This Post