5 ting, der er med til at gøre din boligindretning moderne

5 ting, der er med til at gøre din boligindretning moderne

Når vi snakker indretning, er der flere parametre, der spiller ind. Den skal på den ene måde være unik, men den skal også afspejle dem, der bor i boligen, og sidst, men ikke mindst, skal indretningen ikke kun være smuk og dekorativ, men også funktionel. Vi tipper dig igennem 5 ting og måder, der kan hjælpe dig nogle skridt på vejen, hvis du gerne vil opnå en moderne boligindretning, eller måske blot ønsker nogle små forandringer i hjemmet.

Tidens trends

Alene de mange tendenser er med til at understrege, hvordan vi kan dekorere vores bolig alt efter sæson, men det er ikke nødvendigvis alle tendenserne, som vi synes lige om. Man må gerne være kræsen og gå efter at finde sin egen stil, men prøv alligevel at kast dig ud i noget nyt en gang i mellem. Det kan blot være en ny farve pude eller plaid, et grafisk billede, som du normalt aldrig ville have hængt op på væggene, eller noget tredje, som skiller sig ud fra din normale stil, men som gør rummets indretning unik.

Tæpper

Tæpper er meget in for tiden, særligt nu, hvor kulden har meldt sin ankomst udenfor. Men i forhold til boligdekoration, har tæpper gjort sin entré for en moderne indretning. Tæpper formår at gøre boligen hyggelig og samtidig personligt. De findes i forskellige farver, størrelser og mønstre og særligt de varme og mellemøstlige farvekombinationer har præget denne sæson, når vi snakker trends.

Væggenes udsmykning

Ikke alene skal gulvene udsmykkes med lune, farverige tæpper, men de hvide vægge skal også dekoreres, hvis man vil opnå en moderne stil. Det kan ske på forskellige måder i form af plakater, malerier, tapet og spejle. I mange hjem ses også personlige billedvægge, hvor man mikser personlige minder med grafiske detaljer.

Farver

Vil du opnå en moderne boligindretning, skal du ikke holde dig tilbage for at eksperimentere med farver. Farver giver dit hjem atmosfære og bærer præg af din personlighed.
Der er mange måder at sætte farver ind i hjemmet, og farver er ikke altid lig med gul, blå og rød. De mere afdæmpede farver som sort, hvid og grå kan også være med til at gøre en indretning moderne, og her er man ovre i den nordiske boligindretning, hvor det grafiske får lov at spille ind.
Er du til knald på farverne, vil dit hjem ose af energi og glæde, hvilket vil afspille jer, som bor der. Er der tale om vinter, kan du gå efter de mere mørke farver som vinrød og brunlige jordfarver. Er det sommer kan gul, grøn og orange være dekorativt.

I bund og grund handler det om, når man leger med farver, at det er nogle kontraster, der afspejler ens egen stil, da det trods alt er dig, som bor i boligen.

Materialer

Tænk samtidig i forskelligt materialevalg, når du skal indrette et rum. Her indgår naturlige materialer som træ, marmor og beton i den moderne boligindretning, og vi ser flere og flere boligbrands, der eksperimenterer med både mindre og større møbler i de naturlige materialer. Billedrammer i træ, marmor bordplader, træfade og bakker lavet ud af naturtræ. Lampeskærme ud af beton eller natborde støbt i beton. Det er en smagssag, hvorvidt man vil mikse de forskellige materialer, men det er med til at give hjemmet karakter og dynamik.

Share This Post