Gode råd til bæredygtig levevis

Gode råd til bæredygtig levevis

Der er mode i den miljøvenlige livsstil. Det er både fornuftigt og in at tænke i grønne baner og bæredygtighed. Herunder kommer lidt inspiration til, hvordan du kan leve mere bæredygtigt, hvad enten du er en fattig studerende, familiefar eller bedstemor.

Grønne råd til den travle familiefar

Hvis du bor i hus, så er første skridt at få huset tjekket grundigt igennem. Der er både penge og CO2 at spare ved at sikre dig, at isoleringen i din bolig er optimal. Det drejer sig eksempelvis om isolering af loftet. Mange børnefamilier flyver på ferie til fjerne destinationer. Overvej, om din familie kan tage på teltferie i Danmark eller lade toget fragte jer ned gennem Europa. Tænk over, hvilke normer om forbrug, du giver videre til dine børn. Mere behøver ikke nødvendigvis være bedre.

Grønne råd til den fattige studerende

Er du på SU, så ved du, at dit rådighedsbeløb ikke er overvældende. Men det behøver slet ikke være en hindring for at leve bæredygtigt – faktisk tværtimod! Spis mindre kød – det er både billigere og sundere for klimaet. Brug tid på at shoppe i genbrugsbutikker, og find det unikke, som passer til dig og din stil. Bo sammen med dine venner, og hop med på en delebil, når du skal på tur. Og husk så lige at slukke lyset, før du tager hjemme fra!

Grønne råd til den kloge bedstemor

Hvis du har været barn i en tid, hvor pengene var små, og hvor der i højere grad måtte arbejdes for føden, ved du, hvad det vil sige at skulle spare. Det er ofte helt naturligt for den ældre generation at spare på vandet, varmen og maden. Madspil er ilde set fra et klimaperspektiv, og derfor kan du roligt genoptage de gode vaner, som du måske kender fra din barndom. Måske har du aldrig lagt dem fra dig!

Share This Post