Indret dig godt i en lille lejlighed

Indret dig godt i en lille lejlighed

Hvis du bør i en lille lejlighed kræver det som regel lidt ekstra overvejelse at indrette lejligheden godt, da der ikke er så meget plads at gøre med. Men det kan heldigvis sagtens lade sig gøre at indrette sig godt i en lille lejlighed. Vi har samlet et par tips til hvordan du gør her.

Lys maling er afgørende

Vores første råd til at indrette dig godt i en lille lejlighed, er at vælge en lys farve maling på væggene. Farven på malingen er nemlig afgørende hvor stort et rum kommer til at føles. Og hvis du bor i en lille lejlighed, som fx en lejebolig i Aalborg, er det endnu vigtigere at væggene er malet i de rigtige farver.

Hvis rummene er malet i mørke farver, kan det hurtigt komme til at føles indelukket, og det er derfor vigtigt at have fokus på at male rummene i lyse farver. Når du maler rummene i lyse farver vil det gøre, at rummene føles større og det kan derfor gøre en afgørende forskel for din lejlighed.

Selvom det virker som et stort projekt at male, kan det ofte betale sig, hvis væggene lige nu er i en farve, der ikke giver noget godt til rummet. Og så behøver det ikke at være dyrt at male, du kan sagtens finde god maling til billige priser, hvis du fx vælger at kigge på nettet og købe din maling der.

Skab personlige rum med dekoration

Vores næste tip, til at indrette dig godt i en lille lejlighed er at skabe personlige rum med dekoration. Dekoration kan gøre en stor forskel for, hvor personlig din lejlighed føles, og jo mere personlig din lejlighed er jo bedre kan du føle dig hjemme, og derfor kan lidt ekstra dekoration gøre en stor forskel for dig.

Hvis du har boet i din lejlighed i lidt tid, har du sikkert allerede lidt dekoration rundt omkring som fx et par flotte billeder eller lidt små nips ting. Men hvis du lige er flyttet ind, er det ikke sikkert at du har nået at finde så meget dekoration endnu.

Men det kan godt betale sig at gå på jagt efter lidt dekoration, der kan gøre en forskel for din lejlighed. Når det er en lille lejlighed, skal der dog ikke være dekoration over det hele, da det kan gøre at rummene kommer til at føles rodet og det kan være med til at gøre det mere indelukket.

Men dekoration kan også være mange forskellige ting. Dekoration kan fx også være noget flot sengelinned på sengen sammen med et par flotte puder.

 

Gå efter møbler med flere funktioner

Det sidste råd til at indrette dig godt i en lille lejlighed handler om at gå efter møbler med flere funktioner. I en lille lejlighed, er det ofte begrænset hvor mange møbler der er plads til, og hvis du kan slå flere møbler sammen i et møbel, kan det derfor være med til at spare dig for en masse plads.

Et møbel med flere funktioner kan fx være en sovesofa, hvis du har stue og soveværelse i samme rum. Du kan fx også gå efter en seng med skuffer under, så du kan udnytte det som opbevaringsplads. Du kan nemlig altid bruge et par ekstra skuffer, og der er det en god mulighed at finde en seng med skuffer eller anden opbevaring under.

Til køkkenet, kan du overveje at købe et klapbord med skuffer i, så du får mulighed for at sidde og spise, uden at det fylder for meget, og samtidig får lidt ekstra skuffeplads i køkkenet.

Share This Post