Sådan får du en smukkere og mere familievenlig have

Sådan får du en smukkere og mere familievenlig have

En ting der aldrig går af mode er en smuk have. Men det kan være svært at få presset tid ind, i den i forvejen travle hverdag, til faktisk at få gjort noget ved haven. Især hvis man ikke har opbygget en vision for hvordan man bedst muligt får en smuk og moderne have, samtidigt med man sikre at den stadig er anvendelig for alle i hele familien, unge som gamle. Derfor er der her samlet en række punkter, til hvad du kan være opmærksom på, for at din have lever op til alles forventninger:

Læs på blomsterindpakning inden du planter

Alle blomster blomstrer på nogle forskellige årstider. For nogle blomster er det allerede i foråret, mens det for andre først er til efteråret. Hvis du vil have en smuk have med blomster stort set året rundt, er det vigtigt du lige læser bagpå indpakningen. Her er der stort set altid angivet hvilken sæsonblomst det er, og herefter kan du så prøve at finde blomster som blomstre på forskellige årstider, for at have noget pænt at se på året rundt. Du kan også tænke i hvilke farver som passer til de forskellige sæsoner, fx er påskelinjer utroligt flotte om foråret, mens valmuen er flot til sommeren.

Gør plads til sjov og leg

I takt med børnene vokser op, er det vigtigt haven indbyder til sjov og leg. Dette kan gøres på mange forskellige måder, men det er altid en vinder med fodboldnettene. En anden ting man kan gøre, er at anskaffe sig en trampolin, man kan fx finde en her; trampolinguiden.dk/lille-trampolin/. Grimt eller klodset behøver det ikke være, for hvis man ikke er bange for at få lidt jord under hænderne, kan man grave trampolinen ned i jorden, og derved får man et langt mindre klodset udtryk, plus det er mere sikkert for børnene.

Share This Post