DIY: Broderiet er tilbage

DIY: Broderiet er tilbage

Der er mange trends indenfor DIY, som på dansk er gør-det-selv-projekter. Det kan være små hobbyagtige sysler eller at lave håndværk af forskellig art. Mange laver deres egne projekter til hjemmet eller til gaver, da det er rart at sidde med noget mellem hænderne eller at have et selvvalgt projekt, man kan give sig til, når man er rastløs. Og det kan være strikketøj, porcelænsmaling eller broderi. De kan måske alle virke lidt gammeldags, men især broderiet er blevet populært igen. Man kan nemt lave smukke mønstre eller motiver, der kan pynte i hjemmet eller på tasken. Det handler bare om at være kreativ, for mulighederne er næsten uendelige på det hvide eller grå stoflærred med farvede garnnøgler – det er som at male med stof.

 

Hvad skal jeg bruge for at brodere?

Broderi er håndværket, hvor man laver motiver eller mønstre på et stykke stof med noget snor af en art. Det kan gøres på mange forskellige måder, og derfor er materialerne, der skal bruges ikke entydige. Men overordnet er dét, du skal have fat i:

  • Snor – gerne garn, hvis du er nybegynder
  • Broderistof – det meste stof kan faktisk bruges, men det er langt nemmere med stof, der er lavet til formålet
  • Broderinåle – de fås i forskellige størrelser, som udvælges alt efter dit projekt

Og de fleste hobbyforretninger har disse broderimaterialer – og endda meget meget mere. Du kan se udvalget lige her, og starte dit projekt allerede om et par dage!

 

Find opskrifter

Hvis du er ny i faget, er der masser af måder, du kan lære det på. Der findes nemlig både bøger med inspiration og brugsvejledninger af flotte mønstre og motiver for broderi, der er nemme at følge, hvis man er nybegynder indenfor feltet. Der findes kits, hvor alle materialerne inklusiv en vejledning til motivet indgår.

Share This Post