Er barnevognen ferieklar?

Er barnevognen ferieklar?

At tage på ferie med små børn er lidt af en omvæltning, når man er vant til kun at skulle pakke til sig selv. Børn kræver nemlig en del ekstra udstyr, og her har vi samlet nogle af de vigtigste ting, du skal være opmærksom på.

Myggenet

Pas på varmen

Hvis I har barnevognen med på ferie, skal I være ekstra opmærksomme på varmen. Det kan være svært at fornemme varmen i vognen, når man ikke selv kan kravle ned til barnet, men der kan nemt blive 30-35 grader derinde på de varme dage. Der for vognen altid stå i skyggen om sommeren, og den skal være så åben som muligt.

Selvom det kan virke logisk at dække vognen til, gør det kun problemet endnu værre. Hold derfor regnslag og stofbleer langt væk, når solen skinner, og lad i stedet barnet få mest muligt frisk luft. Dækker du vognens åbning til, bliver luftcirkulationen også dårligere, så barnet kan få svært ved at få frisk luft ned i lungerne.

Du kan til nøds dække åbningen til med et myggenet, hvis der er insekter eller katte i nærheden. Sørg for, at nettet sidder godt rundt om vognen, og hold øje med, at det ikke kommer ned til barnet, så der opstår kvælningsrisiko.

Vær forberedt på flåter

Selvom vi voksne nogle gange glemmer at tjekke for flåter, er det vigtigt, at du er ekstra opmærksom på børnene. Et flåtbid kan hurtigt udvikle sig til en alvorlig omgang borrelia, så sørg for at købe en ordentlig flåttang på apoteket på forhånd.

Prøv aldrig at fjerne flåten med fingrene, selvom du ikke har fået en tang med hjemmefra. Borreliabakterien findes nemlig i flåtens mave, som den gerne tømmer i barnets krop, hvis du trykker for meget på den.

Beskyt mod solen

Børn er ekstra følsomme over for solen, og hvis man bliver solskadet som barn, har man større risiko for at få kræft senere i livet. Heldigvis kan du relativt nemt beskytte børnene, hvis du investerer i soltøj. Soltøj, eller UV-tøj, er tøj, som enten er behandlet med UV-filter eller vævet på en særlig måde, så det beskytter ligesom faktor 50-solcreme.

Flere UV-filtre er dog under mistanke for at være hormonforstyrrende, så gå efter økologisk soltøj, som ikke er kemisk behandlet. Husk også at smøre hænder, fødder og hoved ind i solcreme, så barnet er helt beskyttet mod de skadelige stråler.

Share This Post