Er skæg stadig moderne?

Er skæg stadig moderne?

Skæg har altid været der. Men som med så meget andet skifter moden med tiden, og trends kommer og går. I løbet af de seneste år har det især været populært at have fuldskæg og skægstubbe – men er skæg stadig moderne, eller er ansigtsbehåring ved at blive yt igen? Få svaret her!

Skæg hitter stadig

Svaret på spørgsmålet er ganske enkelt ja. Det er stadig moderne at have skæg, og det ser ikke ud til, at trenden aftager lige foreløbigt. Flere af de ellers out-datede skægfrisurer har fået sin renæssance og bliver båret i stor stil af mænd fra hele landet. Skægstubbe og fuldskæg er de skægtyper, der ses hyppigst, men andre frisurer vinder også frem. Så længe frisure og ansigtsform matcher, kan man næsten ikke gå galt i byen.

Derfor er vi vilde med skæg

Der er flere grunde til, at skæg stadig trender. I professionelle sammenhænge, hvor ansigtsbehåring tidligere har været bandlyst, er det blevet mere acceptabelt at have skæg. Generelt er det blevet en social værdi at signalere afslappethed, og det kan skæg være med til. Derudover viser flere undersøgelser, at mange kvinder finder mænd med skæg mere maskuline og tiltrækkende end mænd uden. Sidst, men ikke mindst, er skægget en effektiv måde at skille sig ud fra mængden på, da det tilføjer karakter og personlighed til ethvert look.

Sådan får du et flot skæg

Ovevejer du at hoppe med på skægmoden? Det kræver ikke meget at lade skægget stå til, men hvis du gerne vil have et flot et af slagsen, skal du bruge energi på at pleje det. Et stort, pjusket og usoigneret skæg klæder nemlig ikke nogen.

Først og fremmest skal du sørge for at trimme skægget jævnligt – også selvom det er langt. På den måde holder du linjerne på kinderne og halsen skarpe, så skægget kun gror på de rette områder. Når du trimmer skægget i længden, undgår du, at dets spidser bliver spaltede og pjuskede, hvilket får dit skæg til at se tættere ud. Hvis du ikke allerede har en god skægtrimmer, bør du anskaffe dig en, og det kan du gøre her.

Ud over trimning kræver skægget også pleje og fugt. Vask skægget med sæbe, hver gang du vasker dit hår, så du holder det frit for snavs og bakterier. Efter vask kan du massere en god skægolie ind i skægget for at give det fugt. Olien kan også hjælpe med at tæmme skægget, så det får et glat finish.

Share This Post