Georg Jensen – design, der aldrig går af mode

Georg Jensen – design, der aldrig går af mode

Den velkendte, danske sølvsmed og designer Georg Arthur Jensen, har med sit kunstværk og sans for design skabt en smykketendens, der er populær verden over. Ikke kun hans evne inden for smykker har skabt en verdenskendt historie, også skulpturer og udstillinger har tilføjet verden over noget ikonisk. Med hans tidlige starts karriere som 14-årig og hans forholdsvis unge levetid taget i betragtning, nåede han at sætte sit navn fast i mange lande. Vi kigger på nogle af de smykker og tendenser, han har haft stor succes med gennem tiden.

Moonlight Grape

De klassiske smykker fra serien Moonlight Grape, der er inspireret af klaser fra vindrueranker, gør det muligt at sammensætte med dine andre smykker, som du har hjemme i smykkeskrinet. Udvalget er stort og fås i sølv, forgyldt sølv og oxideret sølv i et bredt sortiment af halskæder, armbånd, øreringe og fingerringe.

Daisy-serien

Daisy-serien er Georg Jensens klassikere ”Marguerit smykker”, hvor der her er fokus på den ikoniske nationalblomst, der med tiden er designet i henholdsvis sølv, forgyldt sølv og rhodineret sølv med en sort detalje. Navnet stammer tilbage fra den gang, hvor Dronning Ingrid fødte Prinsesse Margrethe. Som gestus forærede Georg Jensen hende en særlig udgave af ”Daisy”. Heraf stammer også Margrethes kælenavn blandt det dansk folk.

Ure med kant

Georg Jensen har også designet serier af ure, og de findes både i den mere ekstraordinære ende af skalaen i serien Vivianna og de mere klassiske fra serien Delta og Koppel. Vivianna er ure med kunsten i fokus, hvor urene er designet til at smyg sig om dit håndled og få dig til at ligne en diamant. Urerne fra Delta og Koppel fås både med sølv og læderrem, så det nemt kan sammensættes med et hverdagssæt eller et festligt outfit.

Living og accessories

Det er ikke kun smykker, Georg Jensen har formået at skære igennem med. Også boligtilbehør som bordflag, sølvbestik, juletræsstjerner og sparegrise er bare et udpluk af de mange designklassikere han har skabt. Designet er tidløst med dets simple udtryk, der på samme tid er karakteristisk. Noget, som bryder mange hjem, og som man er stolte af at vise frem.

Share This Post