Kvinderne ofrer sig en del for skønheden og moden

Kvinderne ofrer sig en del for skønheden og moden

Mange kvinder går ofte ned på komforten, for at komme til at se lidt bedre ud. Det siges jo også at ”man må lide for skønheden” og det gør kvinderne i den grad også, endda på flere måder. Selvom vi ikke tænker så meget over det til daglig, gør kvinder faktisk meget for både at følge moden og opretholde skønheden.

 slemme menstruationssmerter

Ubehageligt tøj

Det første sted, hvor komforten bliver prioriteret ned til fordel for mode og skønhed, er når det gælder vores påklædning. Vi går ofte i stramt tøj, som ikke altid er lige behageligt. Men hvis moden er stramme bukser, bliver det fulgt, selvom det kan være ubehageligt – specielt hvis man fx har slemme menstruationssmerter.

Og tøjet en ting – skoene er noget andet. Mange kvinder går ofte rundt i stiletter, selvom det faktisk kan være skadeligt for fødderne. Hvis du går for meget i høje hæle, kan det i værste tilfælde ende med en operation. Så skal det også gå meget galt – men det er bare for at fortælle at de fine højhælede sko ikke er gode at gå for meget i.

Grunden til at høje hæle er dårlige for vores fødder, er fordi at foden glider fremad når du tager et par stiletter på. På den måde bliver tæerne også presset nedad, som i slemme tilfælde kan resultere i at storetåen og lilletåen bliver skæve. Samtidig bliver knæskallerne også udsat for en større belastning når vi går i stiletter. Det skyldes at knæene bøjer en anelse, når der bliver trukket i de høje hæle.

 

Øjenbryn og glatte ben

Dårlig komfort omkring tøjet og ømme fødder af stiletter er et – at plukke øjenbryg og vokse ben er noget andet.

Der er formentlig ikke nogen, der vil sige at det er rart at få plukket øjenbryn, men de fleste kvinder gør det alligevel – for at se godt ud. Det er derfor ikke kun med dårlige sko og ukomfortabelt tøj at kvinderne ofrer sig.

På samme måde, er der mange kvinder der vokser ben, selvom det heller ikke er spor rart. Der bliver dog hele tiden udviklet nye produkter, for at gøre voksning af blandt andet ben smertefrit.

 

Udsætter kroppen for fare

Et andet punkt, hvor kvinderne gør en stor indsats for at godt ud, er når det gælder hudfarve. Mange vil gerne have en mørkere hud. Men somrene i Danmark er ikke altid lige gode, og lige så snart vi har ramt september, er der ikke meget sol tilbage herhjemme. Der er derfor mange der fristes til at tage en tur i solariet.

Men solariet bruger uv-stråling og øger derfor risikoen for at udvikle blandt andet hudkræft. Kræftens Bekæmpelse skriver, at der ca. er 60% øget risiko for at udvikle modermærkekræft hvis man går i solarie inden man fylder 35. De skriver også at jo yngre man er, jo farligere er solariet.

Når kvinder går i solarie udsætter de altså kroppen for fare, grundet den kunstige uv-stråling. Det er altså endnu et punkt, hvor kvinder ofrer sig for skønheden.

 

Gør vi for meget for skønheden?

Med de punkter der er listet op her, kan man måske godt komme til at tænke over, om vi gør for meget for skønheden?

Det er selvfølgelig helt individuelt, og der er nok ikke et direkte svar på det, men det er måske værd at reflektere over.

Du kan læse mere om sundhed og skønhed på quinde.dk

Share This Post